Berlin

Sirene zavijale širom Njemačke - ljudima se 'užarili' televizori i telefoni

  • Izvor: Agencije
  • 12.09.2024. 14:07

Tačno u 11 časova danas su se u Njemačkoj oglasile "sirene" sa svih mobilnih telefona, televizora i radio aparata koji su aktivni na teritoriji te države, u svojevrsnoj probi uzbune najavljenoj prije nekoliko dana.

Saopšteno je da će se u isto vrijeme oglasiti i klasične sirene za uzbunu, ali se to, po svemu sudeći, u mnogim mjestima uopšte nije dogodilo. Naime, lokalne zajednice su same mogle da odluče da li će to učiniti ili ne.

Ipak, čudan, piskavi zvuk koji je emitovan sa svih mobilnih telefona bio je sasvim dovoljan da izazove nelagodu, pogotovo kod onih koji nisu znali o čemu se radi i koji su vjerovatno pomislili da je njihovim uređajima došao kraj.

Stanivuković dijeli đedovinu: Nema gradske zemlje koju može da podijeli

Stanivuković dijeli đedovinu: Nema gradske zemlje koju može da podijeli

Njemačke vlasti su inače proglasile 12. septembar za Dan upozorenja ove godine a razlozi za isprobavanje sistema uzbunjivanja su, osim rata u Ukrajini i sve češće vremenske neprilike, poplave, ekstremne vrućine...

Dan upozorenja je prvi put u Njemačkoj proglašen 2020. godine, a od 2021. je rešeno da to ubuduće uvijek bude tokom jednog dana u drugoj sedmici septembra.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.