Новинар

Симић: Јасно је да су нападачи у Москви подизвођачи, може се рећи да су закаснили с нападом

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2024. 14:16

Уредник портала "Фронтал" Данијел Симић коментарисао је за АТВ монструозан терористички напад у Москви и истакао да је потпуно јасно како су нападачи само подизвођачи овог терористичког акта.

"Јасно је у првим кадровима и како се они крећу и отварају ватру и штета коју су они нанијели, да дјелује да су ови исламисти, како ствари за сада стоје, подизвођачи (терористичког напада) за некога", каже Симић.

Он наглашава и да је јасан циљ овог напада.

"Без обзира на то ко је непосредан налогодавац и извршитељ један је циљ, а то је дестабилизација Руске Федерације у смислу изазивања панике у друштву", истакао је.


Све више снимака ухапшених терориста - ВИДЕО

Све више снимака ухапшених терориста - ВИДЕО

Симић каже да ће Русија дефинитивно морати сада промијенити неке ствари, али ће то бити знатно лакше у руском друштву.

"Можда су са оваквим терористичким актима закаснили, из простог разлога што је руска држава сада у таквој ситуацији да су прошли предсједнички избори, народ је рекао своју вољу. Политика Путина, уједно и кампања у Украјини, је добила подршку народа у Руској Федерацији, тако да ће ово само дати вјетар у леђа некаквим оштријим ратним мјерама", рекао је и додао:

"Када се на крају размота ово клупко и видимо ко је био наручилац тога свега, то може имати глобалне посљедице".


Огласио се Путин о масакру у Москви: Открио гдје су кренули терористи

Огласио се Путин о масакру у Москви: Открио гдје су кренули терористи

Он поручује да је за сада незахвално говорити ко су налогодавци, али да се неке ствари могу закључити из тога у ком правцу су бјежали терористи након почињеног масакра.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.