У Еквадору

Шесторо осумњичених за убиство предсједничког кандидата убијени у затвору

  • 07.10.2023. 15:31

Шест мушкараца осумњичених за умијешаност у убиство предсједничког кандидата Еквадора Фернанда Виљависенција убијено је у петак у затвору, саопштила је затворска агенција, једва недјељу дана прије кључног другог круга избора.

Убиства су се догодила у затвору у Гвајакилу, највећем граду те јужноамеричке земље, саопштила је канцеларија државног тужиоца, а преноси Ројтерс.

Одлазећи предсједник Гиљермо Ласо обећао је да неће бити "ни саучесништва нити прикривања" у ријешавању убистава, у објави на друштвеној мрежи Икс.

Ko je bio ubijeni Fernando Viljavisensio?

Ko je bio ubijeni Fernando Viljavisensio?

"Овдје ће се сазнати истина", написао је он.

Затворска агенција СНАИ је у саопштењу навела да су шесторица мушкараца сви колумбијски држављани, али није саопштено више детаља о убиствима.

Виљависенцио, истакнути новинар, убијен је из ватреног оружја мање од двије недјеље прије првог круга општих избора када је напустио кампању у главном граду Киту.

Полиција је ухапсила шест Колумбијаца на дан његовог убиства. Седмог осумњиченог, такође Колумбијца, полиција је упуцала и убила.

Šestorica Kolumbijaca uhapšeni zbog umiješanosti u ubistvo Viljavićensija

Šestorica Kolumbijaca uhapšeni zbog umiješanosti u ubistvo Viljavićensija

Други круг гласања заказан је за 15. октобар.

Бизнисмен Данијел Нобоа, који има мало вођство у неким анкетама уочи другог круга, рекао је у објави на друштвеним мрежама да влада мора да пружи детаље о томе шта се догодило у затвору и да мора да се успостави мир у земљи.

Његов главни ривал за предсједника је Луиса Гонзалес, штићеница левичарског бившег предсједника Рафаела Корее. Она је рекла да је пораст криминала без преседана и да бирачи не би требало да дозволе да их "терор" спријечи да гласају за промјене.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм