Кенија

Серијски убица ухапшен док је гледао финале Еура: Траже се тијела убијених жена

  • Извор: Анадолија
  • 16.07.2024. 14:18

Кенијска полиција ухапсила је 33-годишњег мушкарца који је признао да је убио 42 жене.

Полиција је ухапсила Џумасија Калуша у недјељу док је у кафићу гледао финале Европског првенства у фудбалу. Након хапшења признао је убиства 42 жене. Хапшење је услиједило након што су на једном депонији откривена тијела и дијелови тијела.

"По хапшењу, осумњичени је одвео полицајце до своје једнособне изнајмљене куће у Кваеру, која се налази око 100 метара од мјеста злочина гдје су пронађена тијела и дијелови тијела", наведено је из полиције.

Процуриле информације са састанка ЦИА: Познато гдје се крије лидер Хамаса?

Процуриле информације са састанка ЦИА: Познато гдје се крије лидер Хамаса?

Током испитивања, убица је признао убиства, тврдећи да је намамио, убио и бацио тијела 42 жене на депонију. Убиства су се десила од 2022. до јула ове године.

Његова прва жртва је наводно била његова супруга Имелда Џудит Келења, коју је задавио и раскомадао прије него што је одложио њено тијело на том мјесту. Признао је да је на сличан начин убио све своје жртве.

Очекује се да ће се осумњичени појавити на суду у уторак како би се суочио с оптужбама у вези с језивим открићима на депонији Мукуру.

Овај развој догађаја долази након интензивног бијеса јавности и позива на правду након откривања раскомаданих тијела на одлагалишту Кваре у сиротињском насељу Мукуру у Наиробију.

Шта је нападач на Трампа радио два дана прије атентата

Шта је нападач на Трампа радио два дана прије атентата

Тијела су пронађена у најлонским врећама.

Сметлиште се и даље претражује, а полиција позива породице несталих особа да се јаве у најближе полицијске станице. Удружења за људска права позивају да се у Кенији успостави датотека несталих особа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.