Линдзи Грејем у елементу

Сенатор опет бриљира: Израел да се обрачуна са Хамасом као САД са Јапаном у Хирошими?

  • Извор: РТ Балкан
  • 13.05.2024. 12:28

Израел мора да учини све што је потребно како би побиједио у "егзистенцијалном" рату против Хамаса, баш као што је било "оправдано" то што су Сједињене Државе занемариле цивилне жртве при бацању нуклеарне бомбе на Хирошиму и Нагасаки у Другом свјетском рату, изјавио сенатор Линдзи Грејем.

Након осам мјесеци војне операције у Појасу Газе и више од 34.000 убијених Палестинаца, подршка Израелу у међународним круговима се смањује. Грејам је, међутим, у интервјуу за "Ен-Би-Си њуз" рекао да је управо Хамас крив за већину цивилних жртава, и позвао Израел да настави борбу док се не постигне одлучујућа побједа, без обзира на цијену.

Украјински обавјештајац признао расуло: Руси су лако пробили прву линију одбране јер на граници није било утврђења

Украјински обавјештајац признао расуло: Руси су лако пробили прву линију одбране јер на граници није било утврђења

"Када смо се као нација суочили са уништењем послије Перл Харбора, борећи се против Нијемаца и Јапанаца, одлучили смо да окончамо рат бомбардовањем Хирошиме и Нагасакија, нуклеарним оружјем. Дакле, Израел треба да учини све што може како би опстао као јеврејска држава. Шта год је потребно", додао је он.

Иако Грахам није позвао на употребу нуклеарног оружја у Гази, направио је слично контроверзно поређење током саслушања у Конгресу, назвавши рат Израела са Хамасом "Хирошимом и Нагасакијем на стероидима".

Акција руских хакера: На украјинским телевизијама преносили војну параду у Москви

Акција руских хакера: На украјинским телевизијама преносили војну параду у Москви

Бијела кућа је недавно обуставила испоруку појединих које би Израел могао да употреби у офанзиви на Рафу, што је разбијеснило тврдокорне присталице Тел Авива.

"Дајте Израелу бомбе које су им потребне да окончају рат који не могу себи приуштити да изгубе и сарађујте с њима на смањивању броја жртава", рекао је Грејем.

Вашингтон је признао да постоје "разумне" сумње да су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) можда прекршиле међународно хуманитарно право користећи америчко оружје, али нови извјештај америчког Стејт департмента није навео конкретне случајеве кршења. Државни секретар Ентони Блинкен признао је да Израел није представио никакав "вјеродостојан план" за заштиту цивила у Рафи.

Грејам, иначе ноторан као екстремни спољнополитички јастреб, нашао се почетком године на руском списку екстремиста и терориста. Републикански сенатор је прошле године у Кијеву изјавио да је наоружавање Украјине "најбоље потрошен новац" у историји САД.

Руси извели нове комбиноване нападе на енергетску инфраструктуру Украјине

Руси извели нове комбиноване нападе на енергетску инфраструктуру Украјине

Након тога је дошло до медијског скандала када је канцеларија украјинског предсједника Владимира Зеленског преуредила Грејамове изјаве тако да дјелује да он описује убијање Руса као најбољу америчку инвестицију, што није био случај. 

Међутим, Грејам је затим изјавио да је умирање руских војника на бојном пољу добра ствар.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?