Амерички новинар

Сазнали за састанак са Сноуденом: Карлсон оптужио америчке власти за шпијунажу

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2024. 19:48

Амерички новинар Такер Карлсон оптужио је америчку владу за шпијунажу послије његовог састанка са бившим америчким обавјештајцем Едвардом Сноуденом у Русији.

Према ријечима Карлсона који је дао интервју блогеру Лексу Фридману, Сноуден није желио да њихов састанак у Москви буде објављен у јавности и он никоме није рекао за разговор са бившим радником америчке агенције НСА који је открио информације о масовном шпијунирању које САД спроводе на интернету.

Карлсон: Упозорили су ме да бих могао да будем ухапшен због интервјуа са Путином

Карлсон: Упозорили су ме да бих могао да будем ухапшен због интервјуа са Путином

“Он (Сноуден) је рекао да више воли да нико не зна да смо се срели… Једини разлог зашто вам ово говорим… 'Семафор’ је пренио информације које је добио од америчких обавјештајних агенција, а које су процуриле супротно мојим интересима користећи сопствена средства у наводно слободној земљи“, додао је Карлсон, преносе РИА Новости.

Карлсон се, током путовања у Русију, састао са Сноуденом и Таром Рид, која је оптужила актуелног предсједника САД Џозефа Бајдена, са којим је раније сарађивала, за узнемиравање.

Карлсон: Они који мисле да је Русија умиjешана у смрт Наваљног су идиоти

Карлсон: Они који мисле да је Русија умиjешана у смрт Наваљног су идиоти

Раније је Карлсон у интервјуу Блејзу рекао да је увјерен да су га прије интервјуа са руским предсједником Владимиром Путином пратиле америчке обавјештајне агенције.

Карлсон је у фебруару интервјуисао руског лидера Владимира Путина. Значајан дио двочасовног разговора посвећен је украјинском сукобу и односима Русије са САД, НАТО и Западом. Интервју објављен у ноћи 9. фебруара имао је више од 200 милиона прегледа на друштвеној мрежи Икс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: