"Западне вриједности"

Карлсон: Упозорили су ме да бих могао да будем ухапшен због интервјуа са Путином

  • 28.02.2024. 06:57

Амерички новинар Такер Карлсон изјавио је да су га адвокати упозорили да би могао да буде притворен у Сједињеним Америчким Државама због интервјуа са предсједником Русије Владимиром Путином.

"Моји адвокати, а то су људи који раде за велику адвокатску канцеларију, су ме упозорили прије него што сам одлетео у Русију. Рекли су ми да би америчка влада могла да ме притвори због кршења санкција, ако обавим разговор са Путином", рекао је Карлсон у подкасту блогера Лекса Фридмана.

Наводећи да је био бијесан због ових ријечи, објаснио је да му је један од адвоката рекао да све зависи од питања које ће поставити руском лидеру.

"Ако буде изгледало као да сте превише љубазни према Путину, могли би да Вас ухапсе по повратку у земљу", цитирао је Карлсон адвоката.

Са друге стране, он је напоменуо да се у Русији није осјећао небезбједно.

Карлсон је говорио и о "суманутим количинама санкција које уводе САД" и оцијенио да оне негативно утичу на државу.

"Санкције ће заувијек промијенити Сједињене Америчке Државе, животни стандард и начин на који влада функционише. Ниво санкција који смо увели је сулуд", казао је Карлсон.

Амерички новинар подсјетио се и интервјуа који је у љето 2023. године обавио са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Тада га је, како је навео, питао "да ли Украјина може да побиједи Русију", а мађарски лидер га је "погледао као да је луд".

"Хоће ли Украјина побиједити? Не. Наравно да не могу да побједе. У поређењу са Русијом, то је мала земља. Русија има ратну економију, Украјина нема економију", пренио је Карлсон Орбанове ријечи изречене ван интервјуа, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска