Предсjедници

Састанак Сиа и Путина у октобру у Пекингу

  • Извор: Агенције
  • 19.09.2023. 12:29

Предсjедници Русије и Кине Владимир Путин и Си Ђинпинг састаће се у Пекингу у октобру, када ће имати детаљне билатералне разговоре у оквиру учешћа на међународном форуму Појас и пут, изјавио је данас секретар Савјета за безбјједност Русије Николај Патрушев.

Патрушев је на састанку са кинеским шефом дипломатије Ванг Јијем у Москви рекао да Русија и Кина имају једнаке или блиске ставове о фундаменталним питањима савременог светског поретка и кључним међународним проблемима, пренијела је агенција РИА Новости.

"Говоримо и о темељном принципу једнаке и недјељиве безбједности", навео је Патрушев и истакао да Москва подржава Пекинг по питањима Тајвана, Синђанга, Тибета и Хонг Конга.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је прошле седмице да је могуће да се Путин састане са Сијем прије краја године.

Лидери Русије и Кине састали су се посљедњи пут у Москви у марту.

То је била Сијева прва посјета иностранству од када је поново изабран за предсједника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм