Шпанија

Санчез донио одлуку да ли остаје премијер

  • Извор: Агенције
  • 29.04.2024. 11:52

Премијер Шпаније Педро Санчез саопштио је да је одлучио да остане на тој функцији.

Он је прошле седмице објавио на мрежи Икс да привремено прекида обављање дужности како би размислио "да ли вриједи да настави да врши функцију премијера".

Објава је услиједила након покретања истраге против Санчезове супруге Бенигоне Гомез у вези са злоупотребом утицаја и корупцијом.

Суд је одбацио случај због недостатка доказа, а Санчез тврди да је његова супруга невина и оптужује лидере опозиције Њуњеза Феихоа и Сантијага Абаскала за "сарадњу у ширењу тврдњи против Гомезове".

Санчез одлази са функције премијера?

Санчез одлази са функције премијера?

Истрага против Гомесове покренута је након жалбе групе за борбу против корупције Манос Лимпијас (Чисте руке), која има везе са крајњом десницом, и која је оптужила премијерову супругу да је злоупотребила свој утицај како би наводно обезбиједила спонзоре за магистарски курс на универзитету који је водила, пренио је Гардијан.

Током викенда је око 12.500 људи организовало протест подршке Санчезу, тражећи од њега да не подноси оставку. Демонстрације су одржане испред сједишта Социјалистичке радничке партије (ПСОЕ) у центру Мадрида, а окупљени су узвикивали слогане као што су "Педро, не одустај" или "Педро остаје".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.