Владимир Путин

"Са болом у срцу пратимо ситуацију у Светој земљи"

  • Извор: Агенције
  • 25.10.2023. 20:06

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да са забринутошћу и болом у срцу прати догађаје у Светој земљи у зони палестинско-израелског сукоба.

Како је казао, ситуација на Блиском истоку тиче се и Русије.

- Ми са забринутошћу и болом у срцу пратимо трагичну ситуацију у Светој земљи која има сакрални значај за хришћане, муслимане, Јевреје – за сљедбенике највећих свјетских традиционалних религија. Нови талас палестинско-израелског сукоба већ је однио хиљаде живота - рекао је Путин на састанку са представницима вјерских организација у Русији.

Он је изјавио саучешће породицама Израелаца и грађанима других земаља чији су ближњи погинули 7. октобра.

- Искрено желим да изразим саучешће породицама Израелаца и грађана других земаља чији су најмилији погинули или повријеђени током напада 7. октобра ове године. Очигледно је да невини људи не треба да одговарају за злочине које су починили други. Борба против тероризма се не може водити по озлоглашеном принципу колективне одговорности када умиру старци, жене, дјеца, читаве породице, а стотине хиљада људи остају без крова над главом, хране, воде, струје и медицинске његе. Ово је права хуманитарна катастрофа - рекао је руски лидер.

Русија је на себи осјетила и зна шта је међународни тероризам и увијек ће осјећати горчину због ненадокнадивих губитака које је претрпила у годинама борбе против њега, истакао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера