U Kurskoj oblasti

Ruski marinci zarobili veću grupu ukrajinskih diverzanata

  • 19.08.2024. 16:33

Ruski marinci su u Kurskoj oblasti zarobili veću grupu ukrajinskih diverzanata, otkrio je predstavnik ruskih bezbjednosnih struktura.

Kako se precizira, marinci 810. brigade Crnomorske flote Ruske Federacije su uhvatili diverzantsko-izviđačku grupu od 19 ukrajinskih vojnika kod Olgovke.

Zarobljenici pripadaju 22. zasebnoj mehanizovanoj brigadi Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RT Balkan.

Oružane snage Ukrajine su 6. avgusta počele ofanzivu u pograničnoj Kurskoj oblasti s namjerom da zauzmu ruske teritorije. Prema riječima načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova, njihovo napredovanje je zaustavljeno.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je tokom borbi na Kurskom pravcu izgubila preko 3.460 vojnika i 50 tenkova.

Ruske snage dan i noć spriječavaju i odbijaju ukrajinske pokušaje prodora u pograničnim ovlastima, rekao je komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov.

"Situacija je prilično pod kontrolom. Imamo neprijatelja koji pokušava da probije područje gdje se mi nalazimo danonoćno. Svi ovi pokušaji završavaju se uništenjem neprijatelja i spaljivanjem njegove opreme. Zato uništavamo neprijateljske rezerve," poručio je Alaudinov za TASS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.