Оборен хеликоптер и 66 беспилотних летјелица

Руска војска погодила положај страних плаћеника

  • Извор: РТ Балкан
  • 09.06.2024. 14:33

Оперативно-тактичка авијација, јединице опремљене беспилотним летјелицама, ракетне снаге и артиљерија Оружаних снага Руске Федерације погодиле су положаје на којима су били размјештени оператери борбених беспилотних летјелица из састава 414. засебног батаљона маринског корупса украјинске војске, познатог по надимку "Птице Мадјара" и страни плаћеници, саопштило је руско Министарство одбране.

Осим тога, наводи се да је руска авијација извршила ударе по циљевима у 131 округу Украјине, а током дана оборен је хеликоптер Ми-8 украјинског ратног ваздухопловства, као и 66 беспилотних летјелица и 13 америчких ракета лансираних из ХИМАРС-а.

Орбан: Ако у Европи и Америци побједе мирнодопске снаге, биће мира и у Украјини

Орбан: Ако у Европи и Америци побједе мирнодопске снаге, биће мира и у Украјини

Јединице оперативно-тактичке групе "Сјевер" су заузеле повољније положаје дуж линије фронта и нанеле губитке у људству и опреми 82. ваздушно-десантној бригади, 120, 125. и 127. бригади територијалне одбране украјинске војске.

На овом дијелу фронта елиминисано је 225 непријатељских војника, седам возила, једна хаубица Д-20 у калибру 152 мм и три складишта са муницијом, наводи се.

Јединице групе "Запад" су током противбатеријске ватре погодиле низ артиљеријских средстава – самоходних и вучних хаубица, топова и вишецевних лансера украјинске војске, укључујући и западне системе попут пољског "краба".

Лавров: На Западу су добро разумијели Путина

Лавров: На Западу су добро разумијели Путина

Јединице групе "Центар" су поправиле свој положај и поразиле 71. пјешадијску, 23. и 47. механизовану бригаду украјинске војске у области насеља Карловка, Јевгеновка, Новопокровскоје и Јаснобородовка у ДНР. Током борби, непријатељ је изгубио до 300 људи, њемачки БВП "мардер" и амерички "бредли", наводи се у саопштењу МО РФ.

Јединице оперативно-тактичке групе "Југ" руске војске су уништиле 357 непријатељских војника, два оклопна возила, четири пикапа, самоходну хаубицу М109 "паладин", вучну хаубицу ФХ-70 британске производње и низ других артиљеријских средстава совјетске производње. На овом делу фронта, уништено је и складиште муниције Оружаних снага Украјине.

Јединице групе трупа "Исток" неутралисале су до 140 непријатељских војника и уништиле један тенк, два борбена оклопна возила, самоходну хаубицу "краб", хаубицу "мста-б", као и станицу за радио-електронску борбу.

Јединице групе трупа "Дњепар" елиминисале су до 35 украјинских војника и уништиле артиљеријске системе "гвоздика" и Д-30, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера