Oboren helikopter i 66 bespilotnih letjelica

Ruska vojska pogodila položaj stranih plaćenika

  • Izvor: RT Balkan
  • 09.06.2024. 14:33

Operativno-taktička avijacija, jedinice opremljene bespilotnim letjelicama, raketne snage i artiljerija Oružanih snaga Ruske Federacije pogodile su položaje na kojima su bili razmješteni operateri borbenih bespilotnih letjelica iz sastava 414. zasebnog bataljona marinskog korupsa ukrajinske vojske, poznatog po nadimku "Ptice Madjara" i strani plaćenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Osim toga, navodi se da je ruska avijacija izvršila udare po ciljevima u 131 okrugu Ukrajine, a tokom dana oboren je helikopter Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, kao i 66 bespilotnih letjelica i 13 američkih raketa lansiranih iz HIMARS-a.

Orban: Ako u Еvropi i Americi pobjede mirnodopske snage, biće mira i u Ukrajini

Orban: Ako u Еvropi i Americi pobjede mirnodopske snage, biće mira i u Ukrajini

Jedinice operativno-taktičke grupe "Sjever" su zauzele povoljnije položaje duž linije fronta i nanele gubitke u ljudstvu i opremi 82. vazdušno-desantnoj brigadi, 120, 125. i 127. brigadi teritorijalne odbrane ukrajinske vojske.

Na ovom dijelu fronta eliminisano je 225 neprijateljskih vojnika, sedam vozila, jedna haubica D-20 u kalibru 152 mm i tri skladišta sa municijom, navodi se.

Jedinice grupe "Zapad" su tokom protivbaterijske vatre pogodile niz artiljerijskih sredstava – samohodnih i vučnih haubica, topova i višecevnih lansera ukrajinske vojske, uključujući i zapadne sisteme poput poljskog "kraba".

Lavrov: Na Zapadu su dobro razumijeli Putina

Lavrov: Na Zapadu su dobro razumijeli Putina

Jedinice grupe "Centar" su popravile svoj položaj i porazile 71. pješadijsku, 23. i 47. mehanizovanu brigadu ukrajinske vojske u oblasti naselja Karlovka, Jevgenovka, Novopokrovskoje i Jasnoborodovka u DNR. Tokom borbi, neprijatelj je izgubio do 300 ljudi, njemački BVP "marder" i američki "bredli", navodi se u saopštenju MO RF.

Jedinice operativno-taktičke grupe "Jug" ruske vojske su uništile 357 neprijateljskih vojnika, dva oklopna vozila, četiri pikapa, samohodnu haubicu M109 "paladin", vučnu haubicu FH-70 britanske proizvodnje i niz drugih artiljerijskih sredstava sovjetske proizvodnje. Na ovom delu fronta, uništeno je i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine.

Jedinice grupe trupa "Istok" neutralisale su do 140 neprijateljskih vojnika i uništile jedan tenk, dva borbena oklopna vozila, samohodnu haubicu "krab", haubicu "msta-b", kao i stanicu za radio-elektronsku borbu.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" eliminisale su do 35 ukrajinskih vojnika i uništile artiljerijske sisteme "gvozdika" i D-30, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.