Вашингтон

Руска амбасада уложила протест због вријеђања Путина

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2024. 21:53

Амбасада Руске Федерације у Вашингтону упутила је протестну ноту америчком Стејт департменту због увредљивог коментара америчког предсједника Џозефа Бајдена на рачун руског предсједника Владимира Путина, рекао је руски амбасадор Анатолиј Антонов.

"Чим је Стејт департмент јутрос почео са радом, упутили смо оштру протестну ноту због нечувене и неприхватљиве увреде од америчког руководства на рачун руског предсједника", саопштио је Антонов, преноси ТАСС.

Он је истакао да је мало вјероватно да ће једноставно извињење ријешити ситуацију.

"У суштини, не очекујемо да ћемо видјети одговарајућу реакцију. Овакве ескападе постају рутинска појава како се приближавају амерички предсједнички избори", додао је руски амбасадор.


Мајка убијене дјевојчице се обратила родитељима дјечака убице

Мајка убијене дјевојчице се обратила родитељима дјечака убице

Он је додао да је Русија увјерена да неприхватљива реторика америчких власти само указује на неспособност и недостатак здравог разума у њиховој тренутној политици према Русији.

Бајден је раније током дана назвао руског предсједника "лудим ку*виним сином" током наступа у оквиру предсједничке кампање.

Путин је ову изјаву Бајдена оцијенио као непристојну. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)