Медији

Русија: Објављен снимак нуклеарних пројектила

  • Извор: Агенције
  • 08.10.2024. 06:45

Системи за лансирање ракета који могу да носе нуклеарно оружје стављени су у борбени режим у Русији, јавили су руски државни медији.

Државна новинска агенција ТАСС објавила је видео снимак на којем се, како је навела, лансирни системи интерконтиненталних балистичких ракета (ИЦБМ) Јарс поново размјештају у Новосибирску у Сибиру.

На снимку се види како се стратешко нуклеарно оружје вади из складишта и транспортује камионима даље низ пут. Новинска агенција наводи да је ријеч о провјери "спремности" особља и опреме "за дуготрајно дежурство на терену" Јарс РС-24 (НАТО ознака СС-29) је стратешка нуклеарна интерконтинентална балистичка ракета домета до 12.000 километара и радијуса тачности од 250 метара, наводи специјализовани војни сајт Арми Рецогнитион.

Ракете се могу поставити на полице на камионима или у силосима. Први пук Јарса РС-24, који се састоји од три батаљона, распоређен је 2011. године, док су два батаљона другог пука стављена у борбену приправност на правцима борбених дејстава у оквиру борбеног дежурства, као и организовање маскирне и борбене заштите.

Такође, војници ће увјежбавати ситуације супротстављања диверзантским и извиђачким групама, додаје агенција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.