Врховни суд

Русија ЛГБТ активисте означила као екстремисте

  • Извор: Б92
  • 30.11.2023. 17:02

Руски Врховни суд пресудио је данас да ЛГБТ активисте треба означити као екстремисте, због чега припадници ЛГБТ заједнице страхују да ће бити ухапшени.

Врховни суд је саопштио да усваја захтјев Министарства правде по коме је "међународни ЛГБТ друштвени покрет" означен као екстремистички и његово дјеловање забрањено.

Извјештач Ројтерса био је присутан у судници када је одлука донијета. Само рочиште је било затворено за јавност, али су новинари могли да присуствују читању пресуде.

Провоцирају Лаврова?

Провоцирају Лаврова?

Овај потез услиједио је након све већих ограничења на изражавање сексуалне оријентације и родног идентитета у Русији, укључујући законе који забрањују промовисање нетрадиционалних сексуалних односа и забрањују легалну и медицинску промјену пола.

Предсједник Владимир Путин, за кога се очекује да ускоро објави да ће се кандидовати за нови шестогодишњи мандат у марту, дуго је настојао да промовише имиџ Русије као чувара традиционалних моралних вриједности за разлику од декадентног Запада.

У прошлогодишњем говору рекао је да нема проблема са Западом да усвоји "прилично чудне, по мом мишљењу, трендове у настајању као што су десетине полова и геј параде", али је нагласио да Запад нема право да их намеће другим земљама.

Мајка убице из Младеновца лажно терорише брата убијеног младића

Мајка убице из Младеновца лажно терорише брата убијеног младића

Путинов портпарол Дмитриј Песков рекао је новинарима пре објављивања судске одлуке да Кремљ не прати случај и нема коментар о њему.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)