Володин објаснио

Русија добила нови закон: Отежано добијање пребивалишта и боравишних виза за мигранте

  • 15.10.2024. 15:01

У Руској Федерацији је усвојен закон који има за циљ сузбијање фиктивних бракова, очинства и материнства миграната, указао је предсједник Државне думе Вјачеслав Володин.

За гласало је 407 посланика, док је уздржаних и оних против није било, написао је на Телграму. 

"Сада ће бити могуће добити дозволу за привремени боравак или боравишну дозволу најкасније три године од дана склапања брака или усвојења", појаснио је предсједник Думе.

Поред тога, ако је брак који је послужио као основа за добијање дозволе за привремени боравак судски проглашен неважећим или раскинут, тада ће и претходно издата дозвола страном држављанину бити поништена, додао је Володин.

Слична мјера биће предузета и ако се судском одлуком мигранту одузму или ограниче родитељска права или откаже усвојење, додао је он.

Русија наставља да усавршава миграциону политику, у разматрању је још шест закона, навео је Володин, а преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)