Volodin objasnio

Rusija dobila novi zakon: Otežano dobijanje prebivališta i boravišnih viza za migrante

  • 15.10.2024. 15:01

U Ruskoj Federaciji je usvojen zakon koji ima za cilj suzbijanje fiktivnih brakova, očinstva i materinstva migranata, ukazao je predsjednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Za glasalo je 407 poslanika, dok je uzdržanih i onih protiv nije bilo, napisao je na Telgramu. 

"Sada će biti moguće dobiti dozvolu za privremeni boravak ili boravišnu dozvolu najkasnije tri godine od dana sklapanja braka ili usvojenja", pojasnio je predsjednik Dume.

Pored toga, ako je brak koji je poslužio kao osnova za dobijanje dozvole za privremeni boravak sudski proglašen nevažećim ili raskinut, tada će i prethodno izdata dozvola stranom državljaninu biti poništena, dodao je Volodin.

Slična mjera biće preduzeta i ako se sudskom odlukom migrantu oduzmu ili ograniče roditeljska prava ili otkaže usvojenje, dodao je on.

Rusija nastavlja da usavršava migracionu politiku, u razmatranju je još šest zakona, naveo je Volodin, a prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.