Дмитриј Песков

"Русија ће одговорити на постављање америчких ракета у Европи"

  • Извор: Спутник Србија
  • 13.07.2024. 18:37

Русија има довољно капацитета да одговори на распоређивање америчких ракета великог домета у Европи, али потенцијалне жртве у таквом случају би биле европске престонице, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим ријечима, увијек је постојала парадоксална ситуација.

- Америка је распоређивала ракете у Европи, различите ракете али традиционално усмјерене према нашој земљи. Наша земља је, логично, одређивала као циљ наших ракета тачке у Европи - рекао је он новинару Павелу Зарубину.

Како је додао, парадокс је у томе да САД настављају да зарађују, а Европа је на нишану ракета.

- Наша земља је на нишану америчких ракета које се налазе у Европи. Све смо то већ прошли, све је то било већ. Имамо потенцијал за обуздавање тих ракета, само потенцијална жртва биле би европске земље - упозорио је он.

Песков је додао да сада није најсрећније вријеме за Европу.

- Европа пуца по шавовима. Није најсрећнији период за Европу и зато је, у различитим формама, неизбежно понављање историје - рекао је Песков новинару Павлу Зарубину коментаришући распоређивање америчких ракета у Европи.

Пентагон је најавио да ће САД 2026. године почети са распоређивањем ударних система великог домета у Њемачкој. Ради се о системима који су знатно напреднији од постојећих у Европи – ракетама СМ-6, "томахавк" и хиперзвучном оружју.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.