Украјина

Руси заузели велики дио стратешки важног мјеста

  • Извор: Агенције
  • 21.05.2024. 14:26

Руске снаге успјешно су напредовале у региону села Липци у Харковској области, и коначно контролишу главне тачке и дио путева које користе Оружане снаге Украјине, саопштио је шеф администрације те области Виталиј Ганчев.

"Оружане снаге Русије постепено нивелишу линију фронта у Харковској области. Најкритичнија тачка у Харковској области је град Волчанск, док је сјеверни дио града потпуно ослобођен, односно, руске снаге контролишу 40 одсто града," казао је Ганчев.

Према његовим ријечима, Оружане снаге Украјине пребациле су код Волчанска дио снага са купјанског правца и из региона Краматорска и имају задатак да онемогуће офанзиву руске војске.

''Зашто сте убили моју кћерку? Послије свега ти мрзиш мене'' Отац убијене Еме поставио болно питање

''Зашто сте убили моју кћерку? Послије свега ти мрзиш мене'' Отац убијене Еме поставио болно питање

"Они врло добро знају да је Волчанск стратешко мјесто и да морају да га задрже. Мислим да је задатак војног руководства Украјине управо тај – да га држе по сваку цијену", истакао је он.

Министарство одбране Русије јуче је саопштило да је руска војска ослободила Белогоровку у Луганској Народној Републици.

"Успјех су оствариле јединице војне групације 'Југ', које су затим заузеле погодније позиције на фронту," наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм