Објављен видео

Руси уништили моћно хрватско оружје чим је стигло у Украјину

 • Извор: Агенције
 • 14.05.2024. 18:49

Руске снаге су током недјеље уништиле четири вишецјевна ракетна система (МЛРС) украјинске војске у области Харкова, саопштило је руско Министарство одбране.

Међу њима је наводно и систем хрватске производње. Хрватска је те бацаче испоручила Украјини у априлу.

Како је саопштило Министарство, а пренијела руска медијска агенција ТАСС, "руске снаге су у противбатеријској ватри уништиле хаубицу Мста-Б калибра 152 мм, моторизовани артиљеријски систем Гвоздика 122 мм, хаубицу Д-30 калибра 122 мм, лансере ПВО система Бук-М1 и Стрела-10 и четири вишецјевна ракетна бацача, укључујући 'Ураган', 'Вампире' чешке производње и РАК-СА-12 МЛРС хрватске производње".


АТВ доноси детаље велике пљачке у Бањалуци: У три торбе однијели два милиона КМ

АТВ доноси детаље велике пљачке у Бањалуци: У три торбе однијели два милиона КМ

Ово је први пут да су руске снаге уништиле хрватски вишецјевни ракетни систем украјинске војске, саопштило је Министарство.

Видео снимак дроном, који наводно показују тренутак уништења, постављен је на различите проруске профиле на платформи Икс.

Како је "Јутарњи" раније писао, РАК-СА-12 је вишецјевни ракетни систем са 12 цијеви намијењен за наношење изненадних и снажних удара на даљинама од 800 до 8.500 метара.

Користи се за онеспособљавање и уништавање људства и артиљерије непријатеља у покрету и на ватреним положајима, комуникационим командним центрима, инфраструктурним објектима итд.


Имаће пара више него икад: Љето ће бити чаробно за два знака

Имаће пара више него икад: Љето ће бити чаробно за два знака

Вуче га камион, а празан може да се креће брзином до 80 километара на час по асфалтним путевима, до 50 километара на сат по макадаму и до 25 километара на сат ван пута.

Напуњени лансер може да се вуче брзином од 15 до 60 километара на сат, у зависности од терена.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

  Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

 • 16:10 Наша Српска (Р)

  ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)