Офанзива

Руси пришли непријатељу с леђа па освојили стратешки важну тачку

  • Извор: Агенције
  • 17.06.2024. 13:01

Недавне активности на североистоку Харковске области показују да су руске оружане снаге извеле смелу акцију захваљујући својим специјалним јединицама.

Иако је руска офанзива у овом региону трајала више од мјесец дана, специфична операција у граду Вовчанску привукла је пажњу.

Вовчанск је град подијељен реком Волчја на индустријски сјеверни и претежно стамбени јужни дио, постао је упориште интензивних борби. 

Из трактора украо 500 КМ горива

Из трактора украо 500 КМ горива

Руске снаге су се, упркос тешким условима, базирале на индустријску зону града, која је кључна за даљи ток сукоба. 

Дана 20. маја, руски специјалци извели су неочекивани маневар. 

Прије него што је главнина руске војске стигла, они су већ заузели кључне позиције у индустријској зони, прилазећи украјинским одбрамбеним снагага с леђа.

Ова зона је иначе, једна од најбоље брањених дијелова Вовчанска, а њено освајање од стране специјалаца битно је измијенило ситуацију на терену. 

Отац кћерку гађао саксијама и пријетио да ће је убити

Отац кћерку гађао саксијама и пријетио да ће је убити

Сада, када руски специјалци контролишу индустријску зону, украјинске снаге налазе се у тактички неповољном положају, због изгубљених важним позицијама одбране.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.