Ofanziva

Rusi prišli neprijatelju s leđa pa osvojili strateški važnu tačku

  • Izvor: Agencije
  • 17.06.2024. 13:01

Nedavne aktivnosti na severoistoku Harkovske oblasti pokazuju da su ruske oružane snage izvele smelu akciju zahvaljujući svojim specijalnim jedinicama.

Iako je ruska ofanziva u ovom regionu trajala više od mjesec dana, specifična operacija u gradu Vovčansku privukla je pažnju.

Vovčansk je grad podijeljen rekom Volčja na industrijski sjeverni i pretežno stambeni južni dio, postao je uporište intenzivnih borbi. 

Iz traktora ukrao 500 KM goriva

Iz traktora ukrao 500 KM goriva

Ruske snage su se, uprkos teškim uslovima, bazirale na industrijsku zonu grada, koja je ključna za dalji tok sukoba. 

Dana 20. maja, ruski specijalci izveli su neočekivani manevar. 

Prije nego što je glavnina ruske vojske stigla, oni su već zauzeli ključne pozicije u industrijskoj zoni, prilazeći ukrajinskim odbrambenim snagaga s leđa.

Ova zona je inače, jedna od najbolje branjenih dijelova Vovčanska, a njeno osvajanje od strane specijalaca bitno je izmijenilo situaciju na terenu. 

Otac kćerku gađao saksijama i prijetio da će je ubiti

Otac kćerku gađao saksijama i prijetio da će je ubiti

Sada, kada ruski specijalci kontrolišu industrijsku zonu, ukrajinske snage nalaze se u taktički nepovoljnom položaju, zbog izgubljenih važnim pozicijama odbrane.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.