Москва

Руси представили ново моћно оружје: Стигао је ловац убица

  • Извор: Агенције
  • 11.06.2024. 16:26

Модернизовани борбени дрон са хеликоптерским погоном "хантер" (ловац), способан да уништава сва беспосадна пловила, представљен је на сајму "Хели Русија 2024" у Москви.

"На сајму 'Хели Русија' по први пут у Русији представљена је друга верзију извиђачко-борбеног комплекса 'хантер'. Хеликоптер (дрон) је добио потпуно нове механичке и електронске уређаје, укључујући нови софтвер за беспилотне летелице, дизајниран за откривање и уништавање поморских дронова", изјавио је главни конструктор бироа "Беспосадни хеликоптери" из Белорусије Владимир Чудаков.

Према његовим ријечима, максимална полетна маса "хантера" је 750 килограма, носивост је 200 килограма, аутономија лета шест сати у режиму крстарења, док је радијус летења 150 километара.

Чудаков је истакао да је његова компанија за 27 година пословања, своје беспилотне хеликоптере испоручила у 20 земаља, укључујући афричке и државе Персијског залива, док је и сама Русија изразила интересовање за њих.

Читав комплекс "хантер" састоји се из два беспилотна хеликоптера, контролне станице на земљи, станице за подршку и двије транспортне платформе (возила). Главно наоружање летјелица су митраљези у калибру 7,62 милиметара, монтирани на покретним носачима испод трупа.

На бочним крилцима налазе два лансера са по четири невођене ракете, а ови дронови могу носити и до 16 малогабаритних противтенковских бомби, пише "РТ Балкан".


(Фото: www.uavheli.by)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм