Украјина

Руси наводно уништили центар НАТО службеника у Одеси

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2023. 12:51

Руске снаге уништиле су хотел "Одесу" у истоименом граду, јер су се у њему на свим спратовима налазили НАТО консултанти - твре руски војни портали.

"Лука Одесе заправо више не постоји, а нема више ни хотела 'Одеса'", потврдила је и Наталија Гумењук, портпарол команде украјинских снага "Југ".

Русија је задала ударац значајним симболима једног од милионских градова под контролом власти у Кијеву, јер није имала имала другог избора - наводе аналитичари.

Познати војни посматрач из Николајева под псеудонимом "Шеги" објавио је да су у бившем хотелу били службеници НАТО "са много електронике".

"Око хотела били су размјештени радари и ПВО системи. Ту су се недавно појавиле и противподморничке инсталације и складиште за муницију", указао је "Телеграм" каналу и израелски екперт за безбједност Јаков Кедми.

Према ријечима војног стручњака Јурија Кнутова, објекат испод хотела (бункер) највјероватније је био повезан са страним специјалистима и поморским дроновама који повремено нападају руске војне објекте на Криму.


Научници тврде: Знамо када ће људи нестати са лица Земље

Научници тврде: Знамо када ће људи нестати са лица Земље

Зато су га штитили многи системи противваздушне одбране, укључујући "Гепард" и "Бук".

Кнутов такође сматра да се испод хотела могло налазити командно мјесто које су Украјинци скривали и штитили од напада руских дронова "геранијум 2".

Он напомиње да су Британци и Американци изградили свој центар у Одеси. Британци су тамо обучавали украјинске снаге за специјалне операције.

"Бункер је вјероватно био нешто посебно. У њему је могло бити командно мјесто или центар за обуку, у којем су странци обучавали Украјинце да управљају морским дроновима.

Центар се такође могао бавити и обрадом података који се шаљу морским дроновима док су у нападу" - наводи Кнутов.

Пратите нас и путем Вибера