Вршилац дужности директора америчке Тајне службе

Роу: Срамота ме због великог безбједносног пропуста

  • Извор: СРНА
  • 30.07.2024. 17:52

Вршилац дужности директора америчке Тајне службе Роналд Роу рекао је у Конгресу да га је срамота због великог безбједносног пропуста који је претходио покушају убиства Доналда Трампа 13. јула на предизборном митингу у Пенсилванији.

У свједочењу пред Конгресом, Роу је навео да је посјетио мјесто гдје је одржан митинг у Батлеру и попео се на кров оближње зграде из које је двадесетогодишњи Томас Крукс пуцао на републиканског предсједничког кандидата, убио једног учесника митинга и ранио још двоје.

- Срамота ме је због онога што сам видио. Не могу да оправдам зашто тај кров није био боље обезбијеђен - рекао је Роу.

Роу је признао безбједносни пропуст након што је бивша директорка Тајне службе Кимберли Читл поднијела оставку, под притиском обје партије у Конгресу, након што је одбила да детаљно изнесе безбједносне пропусте пред комисијом Представничког дома.

Роу је настојао да увјери законодавце да је од тада предузео кораке да спријечи сличне пропусте, усред забринутости демократа и републиканаца око наставка политичког насиља уочи избора 5. новембра, преноси Ројтерс.

Тајна служба, савезна агенција чије дужности укључују заштиту предсједника и других високих политичких личности, додала је од 13. јула шест особа на своју листу за заштиту, укључујући републиканског потпредсједника Џеј Ди Венса и његову породицу, као и независног предсједничког кандидата Роберта Ф. Кенедија.

Атентат на Трампа тема је вишеструких истрага од одбора Представничког дома и Сената, као и нове двостраначке радне групе коју су основали предсједник Представничког дома Мајк Џонсон и лидер демократа Хакима Џефриса.

Истражитељи нису могли да утврде јасан мотив Томаса Крукса, кога су описали као усамљеника без блиских пријатеља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)