Јелена Пономарјева

"Република Српска је најпоузданији савезник Русије и Бјелорусије"

  • Извор: СРНА
  • 20.02.2024. 18:18

Република Српска је најпоузданији савезник Руске Федерације и Бјелорусије на Балкану, оцијенила је руски експерт за Балкан Јелена Пономарјева.

"Република Српска је досљедан савезник Русије и Бјелорусије", навела је Пономарјева за "Руску газету", коментаришући сусрет предсједника Републике Српске Милорада Додика са бјелоруским предсједником Александром Лукашенком.

Пономарјева, која је руководилац Међународног института за развој научне сарадње и професор Катедре за упоредне политичке науке Московског државног института за међународне односе при Министарству иностраних послова Русије, навела је да је са Додиком дошла респектабилна делегација.

Кошарац: Посјета Додика Бјелорусији значајна за унапређење економске сарадње, али и са политичког аспекта

Кошарац: Посјета Додика Бјелорусији значајна за унапређење економске сарадње, али и са политичког аспекта

"Већ су одржани разговори са предузећима, у области здравства су назначени конкретни кораци у сарадњи", напоменула је она.

Пономарјева, која је и аутор Телеграм-канала "Бијела сова", указала је да се Република Српска, пошто је руски савезник, посљедњих година налази под тешким притиском.

"Њени лидери су, због одбране историјске истине о рату у БиХ, подвргнути отвореном притиску, све до покушаја кривичног гоњења", закључила је Пономарјева.

Московски државни институт за међународне односе при Министарству иностраних послова Русије је један од водећих руских и свјетских факултета, који спрема стручњаке за 18 области.

Пратите нас и путем Вибера