Уз само неколико јефтиних састојака потребних за овај рецепт, можете припремити пирошке са сиром које су толико мекане и укусне да ће нестати са стола у трену.
Савршене за хладне дане, а можете их јести у комбинацији с јогуртом или свјежим парадајзом.
Када захлади, нема ништа љепше од топлог и мирисног тијеста које се топи у устима.
Пирошке пуњене сиром су савршен избор за брз и укусан оброк, а најбоље од свега је што су једноставне за припрему и не захтијевају скупе састојке. И, најважније, успјевају баш свима.
Састојци:
- 400 ml млаке воде
- 1 кашичица шећера
- 2 кашичице соли
- 8 g сувог квасца
- 1-2 кашике уља
- 550 g брашна
За фил:
- кисела павлака
- фета сир
Припрема:
У топлу воду додајте квасац и шећер, па промијешајте. Затим додајте брашно и со, па умијесите тијесто.
Науљите га и ставите у посуду, па покријте провидном фолијом и оставите на топлом да нарасте, неких 20 минута.
Подијелите на 12 дијелова од којих ћете обликовати лоптице. У посуди помијешајте измрвљени фета сир са павлаком.
Узмите једну лоптицу, мало науљите руке, па је што тање развуците. Нафилујте, па преклопите ивице мало и уролајте.
Тако урадите са свим лоптицама од тијеста. Пржите их у загријаном уљу, преноси Супержена.