Између Кине и Киргизије

Разоран земљотрес погодио гранично подручје, повријеђено више особа

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 10:55

Неколико људи је повријеђено и неколико кућа је срушено у земљотресу магнитуде 7,1 степен по Рихтеровој скали, који је погодио гранично подручје између Кине и Киргистана, јавили су кинески државни медији.

Епицентар потреса који је погодио јутрос регион око 2.00 часа био је на дубини од 22 километра у планинском региону Вуши на сјеверозападу Кине.

Према подацима Агенције за земљотресе Синкјанга, епицентар је био око 50 километара од мјеста Вуши, а у радијусу од 20 километара од епицентра налази се пет села, јавља Синхуа.

Јак земљотрес погодио пограничну област између Киргистана и Кине

Јак земљотрес погодио пограничну област између Киргистана и Кине

Исти извор наводи да је регистровано око 40 додатних потреса.

Локална жељезница зауставила је саобраћање возова.

Кинеско Министарство за управљање ванредним ситуацијама саопштило је да локалним областима упућена помоћ у виду шатора, одјеће, душека, кревета на склапање, пећи и гријалица.

Синкјанг је у посљедња 24 часа потресло неколико јаких земљотреса.

У оближњем Казахстану, Министарство за ванредне ситуације саопштило је да је посљедњи потрес био магнитуде 6,7 степени по Рихтеровој скали.

У највећем казахстанском граду Алматију, становници су напустили своје куће и окупили се напољу упркос хладном времену, неки обучени у пиџаме и са папучама. Није пријављена штета.

Потреси, праћени накнадним подрхтавањима тла око 30 минута касније, осјетили су се и у Узбекистану. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: