Između Kine i Kirgizije

Razoran zemljotres pogodio granično područje, povrijeđeno više osoba

  • Izvor: SRNA
  • 23.01.2024. 10:55

Nekoliko ljudi je povrijeđeno i nekoliko kuća je srušeno u zemljotresu magnitude 7,1 stepen po Rihterovoj skali, koji je pogodio granično područje između Kine i Kirgistana, javili su kineski državni mediji.

Еpicentar potresa koji je pogodio jutros region oko 2.00 časa bio je na dubini od 22 kilometra u planinskom regionu Vuši na sjeverozapadu Kine.

Prema podacima Agencije za zemljotrese Sinkjanga, epicentar je bio oko 50 kilometara od mjesta Vuši, a u radijusu od 20 kilometara od epicentra nalazi se pet sela, javlja Sinhua.

Jak zemljotres pogodio pograničnu oblast između Kirgistana i Kine

Jak zemljotres pogodio pograničnu oblast između Kirgistana i Kine

Isti izvor navodi da je registrovano oko 40 dodatnih potresa.

Lokalna željeznica zaustavila je saobraćanje vozova.

Kinesko Ministarstvo za upravljanje vanrednim situacijama saopštilo je da lokalnim oblastima upućena pomoć u vidu šatora, odjeće, dušeka, kreveta na sklapanje, peći i grijalica.

Sinkjang je u posljednja 24 časa potreslo nekoliko jakih zemljotresa.

U obližnjem Kazahstanu, Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je posljednji potres bio magnitude 6,7 stepeni po Rihterovoj skali.

U najvećem kazahstanskom gradu Almatiju, stanovnici su napustili svoje kuće i okupili se napolju uprkos hladnom vremenu, neki obučeni u pidžame i sa papučama. Nije prijavljena šteta.

Potresi, praćeni naknadnim podrhtavanjima tla oko 30 minuta kasnije, osjetili su se i u Uzbekistanu. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: