Zapad pokušavao da pokatoliči Rusiju

Putin: Ukrajinska kontraofanziva bez rezultata, Kijev izgubio 71.000 vojnika!

  • 12.09.2023. 11:31

Kontraofanziva Ukrajine nije dala nikakve rezultate, ali zato Ukrajina trpi ogromne gubitke u ljudstvu - 71.000 vojnika, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Ukrajina vodi takozvanu kontraofanzivu. Ali nema rezultata, vidimo samo neuspjeh. Gubici su veliki. Od početka kontraofanzive Ukrajina je izgubila 71.000 vojnika. Snage Kijeva izgubile su 543 tenka, 18.000 oklopnih vozila", kazao je Putin na plenarnoj sjednici Istočnog ekonomskog foruma, prenosi RT Balkan.

SAD da ponište ukaz Zelenskog o zabrani pregovora sa Rusijom

Putin je naveo da ako SAD vjeruju da je Ukrajina spremna za pregovore onda neka ponište ukaz Vladimira Zelenskog o zabrani pregovora sa Ruskom Federacijom.

"Što se tiče pregovaračkog procesa, ako SAD vjeruju da je Ukrajina spremna za pregovore, neka ponište ukaz predsjednika Ukrajine kojim se zabranjuju pregovori", poručio je.

Kim Džong Un stigao u Rusiju

Kim Džong Un stigao u Rusiju

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken u intervjuu za Ej-Bi-Si izjavio da je "Ukrajina spremna za pregovore sa Rusijom, ali da će pristati na njih ako postoji inicijativa Ruske Federacije".

"Ameriken konzervativ" piše da su tri puta pokušani mirovni pregovori između Moskve i Kijeva i da su sva tri pokušaja imala nešto zajedničko: sva tri su uključivala garancije da Ukrajina neće biti članica NATO-a i sva tri su sabotirale SAD.

Zapadne zemlje pokušavaju da obuzdaju razvoj Kine

Putin je ukazao da Zapad pokušava da obuzda razvoj Kine, ali da su zakasnili.

"Danas Zapad pokušava da obuzda razvoj Pekinga, jer se vidi da se Kina, pod vođstvom našeg prijatelja i predsjednika Si Đinpinga, razvija u skokovima. Za zapadne zemlje to je šok. Čine sve da uspore razvoj Kine, ali to neće biti moguće, zakasnili su. To je to, voz je otišao", kazao je ruski lider.

Godišnjica jedine aktivacije člana 5. NATO: Kako su Amerikanci uvukli saveznike u rat

Godišnjica jedine aktivacije člana 5. NATO: Kako su Amerikanci uvukli saveznike u rat

Putin je objasnio da je to objektivan proces i da stvar nije samo u Kini, već i u Indiji i Indoneziji, jer će se razvijati novi centri moći, a pokušaji obuzdavanja zapadnih zemalja na čelu sa SAD "samo će škoditi njima samima".

Zapad pokušavao da pokatoliči Rusiju

Napadi u svim pravcima na Rusku Federaciju nastavak su geopolitičke konfrontacije Zapada, izjavio je ruski predsjednik.

"Sve što je vezano za odnose Rusije i Zapada povezano je sa geopolitičkim interesima zapadnih zemalja. A napadi u svim pravcima, uključujući i duhovnu sferu, nastavak su ove geopolitičke konfrontacije. Zapad je dugo pokušavao da pokatoliči Rusiju i da je 'odvuče' do Svete stolice", napomenuo je Putin.

On je dodao da su kulturne ličnosti iz Rusije, koje su otišle u inostranstvo, prinuđene da na Zapadu kritikuju Moskvu i da im nešto "razotkrivaju".

"Od njih, ruskih kulturnih ličnosti traži se, to je takođe dobro poznato, da daju izjave, da kritikuju, da osuđuju. Pa, oni već kritikuju i osuđuju", rekao je Putin, poručivši onima koji su napustili Rusiju da im nije zabranjeno da se vrate.

Bivši analitičar CIA-e: Iznenađen sam što Zelenski još nije svrgnut!

Bivši analitičar CIA-e: Iznenađen sam što Zelenski još nije svrgnut!

Kako je naveo, svima onima koji su napustili Rusiju, niko nije blokirao povratni put, jer po ruskom zakonu, ruski državljanin može da živi gdje god da želi, i niko ne može da mu oduzme državljanstvo i da mu zabrani ulazak u Rusku Federaciju.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)