Дозволио стварање парламента БРИКС-а

Путин споменуо оно о ''чему се не говори'': Наилазимо на жесток отпор ''златне милијарде''

  • 11.07.2024. 15:10

Дијалог у оквиру БРИКС-а је изузетно важан за све нас. Радићемо на рјешењу проблема и на благостању нашег становништва, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на 10. парламентарном форуму БРИКС-а у Санкт Петербургу.

"Узимање у обзир међусобних интереса и ослањање на демократију су принципи на којима почива сарадња између земаља БРИКС-а. Главни циљ садашњег руског предсједавања асоцијацијом је стварање најповољнијих услова за прогресивни развој свих њених учесника", казао је Путин.

Он је нагласио да напори БРИКС-а и других земаља у развоју наилазе на жесток отпор елита земаља "златне милијарде" и оптужио Запад да покушава да замијени међународно право "најбољим традицијама класичног колонијализма".

Тотални слом Украјине: Руси на километар од Торецка

Тотални слом Украјине: Руси на километар од Торецка

"Формирање свјетског поретка који одражава стварно стање ствари у свијету је сложен и болан процес, а Руска Федерација то разумије", истакао је руски предсједник.

Осим тога, Путин је позвао парламентарце БРИКС-а на 10. културни форум у Санкт Петербургу у септембру и дозволио стварање парламентарне структуре те организације у будућности.

Руски лидер је указао да Запад прибјегава сили и уцјенама да задржи своју доминантну позицију у свијету и да само заједничким дјеловањем, управо тај свијет у коме живимо, може да се учини много безбједнијим и хармоничнијим.

Моди: Разговори са Путином ојачаће пријатељство Индије и Русије

Моди: Разговори са Путином ојачаће пријатељство Индије и Русије

"БРИКС је отворен за јачање дијалога са свим заинтересованим земљама", поручио је руски предсједник и подсјетио да је ове године број учесника порастао на десет, а да Русија, као предсједавајући, улаже напоре да се нове чланице ефикасно интегришу у механизме БРИКС-а.

Пратите нас и путем Вибера