"Запад режирао догађај у Махачкали"

Путин: САД главни профитери глобалне нестабилности, треба им стални хаос на Влиском истоку

  • 30.10.2023. 19:44

Они који стоје иза кризе на Блиском истоку желе да сију мржњу, да дестабилизују и подијеле наше мултиетничко друштво, изјавио је руски предсједник Владимир Путин након састанка поводом догађаја на аеродрому у Махачкали.

"Треба знати и разумијети гдје је корен зла. Гдје је тај паук који својом мрежом покушава да обавија цијели свијет", упитао је предсједник Руске Федерације.

Никад горе у САД: Хипотеке све скупље, рента умјесто куповине, остварује се визија из Давоса?

Никад горе у САД: Хипотеке све скупље, рента умјесто куповине, остварује се визија из Давоса?

Путин је казао да постоје покушаји дестабилизације и цијепања руског друштва који долазе споља и који подразумијевају коришћење софистицираних технологија.

САД и њихови сателити главни профитери сукоба

"Видимо да су на Блиском истоку, умјесто да кажњавају терористе, почели да се свете по принципу колективне одговорности", додао је.

Како је истакао, морамо разумијети ко организује смртоносне хаосе на Блиском истоку.

"Ова бомбардовања се никако не могу оправдати. Ко има користи од тога? Сједињене Државе и њихови сателити су главни профитери глобалне нестабилности", оцијенио је предсједник Русије.

Нетанјаху: Нема прекида ватре у Гази

Нетанјаху: Нема прекида ватре у Гази

Они који стоје иза сукоба на Блиском истоку ће искористити његове посљедице да поремете људе широм свијета, додаје.

"Кад гледамо напаћене жене и дјецу, докторе који умиру, стегну нам се песнице и навиру нам сузе. Али, немамо право да се руководимо емоцијама. Морамо разумијети ко заиста стоји иза сукоба", наглашава предсједник.

Како закључује, САД не постижу резултате на бојном пољу, те стога покушавају да посију пометњу унутар Русије.

Русија помаже Палестини у борби против оних који стоје иза трагедије

Сједињеним Државама није потребан мир у Светој земљи и зато дискредитују оне државе које доприносе рјешавању кризе. Како оцјењује предсједник Руске Федерације, САД треба стални хаос на Блиском истоку.

"Чак су и УН сада на удару јер желе да зауставе сукоб у Гази", рекао је Путин закључујући да је стварање пуноправне палестинске државе кључ за ријешавање кризе.

Билд: Крај надања за породицу Шани Лук, дјевојка обезглављена

Билд: Крај надања за породицу Шани Лук, дјевојка обезглављена

Путин је рекао да се војници специјалних операција боре против зла и угњетавања, гдје се одлучује о будућности цијелог свијета, укључујући Палестину.

"Можемо само да помогнемо Палестини у борби против оних који стоје иза ове трагедије. Ми смо Русија и боримо се против њих у оквиру специјалне војне операције. Управо са њима. И за себе и за оне који теже правој истинској слободи".

Инцидент у Махачкали испровоцирале западне обавјештајне службе

Догађаји у Махачкали су испоровоцирани путем друштвених мрежа, не само са територије Украјине, већ и од стране агената западних обавјештајних служби.

"Метро у Гази": Која је тактика израелске копнене офанзиве?

Сједињене Државе и њихови сателити извлаче данак у крви из сукоба на Блиском истоку, поручио је предсједник.

"Вриједи напоменути да амерички инвеститори очекују потпуни раст вриједности акција компанија које се баве оружјем, које већ активно расту", објашњава он.

Подсјећамо, јуче је на овом аеродрому дошло до масовних нереда бог доласка редовног лета из Тел Авива усред погоршања ситуације на Блиском истоку. 

Неколико стотина људи ушло је на аеродром након чега су их истјерали припадници полиције. Дагестанске власти и вјерски лидери осудили су инцидент, повезујући га са провокацијом, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера