"Zapad režirao događaj u Mahačkali"

Putin: SAD glavni profiteri globalne nestabilnosti, treba im stalni haos na Vliskom istoku

  • 30.10.2023. 19:44

Oni koji stoje iza krize na Bliskom istoku žele da siju mržnju, da destabilizuju i podijele naše multietničko društvo, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin nakon sastanka povodom događaja na aerodromu u Mahačkali.

"Treba znati i razumijeti gdje je koren zla. Gdje je taj pauk koji svojom mrežom pokušava da obavija cijeli svijet", upitao je predsjednik Ruske Federacije.

Nikad gore u SAD: Hipoteke sve skuplje, renta umjesto kupovine, ostvaruje se vizija iz Davosa?

Nikad gore u SAD: Hipoteke sve skuplje, renta umjesto kupovine, ostvaruje se vizija iz Davosa?

Putin je kazao da postoje pokušaji destabilizacije i cijepanja ruskog društva koji dolaze spolja i koji podrazumijevaju korišćenje sofisticiranih tehnologija.

SAD i njihovi sateliti glavni profiteri sukoba

"Vidimo da su na Bliskom istoku, umjesto da kažnjavaju teroriste, počeli da se svete po principu kolektivne odgovornosti", dodao je.

Kako je istakao, moramo razumijeti ko organizuje smrtonosne haose na Bliskom istoku.

"Ova bombardovanja se nikako ne mogu opravdati. Ko ima koristi od toga? Sjedinjene Države i njihovi sateliti su glavni profiteri globalne nestabilnosti", ocijenio je predsjednik Rusije.

Netanjahu: Nema prekida vatre u Gazi

Netanjahu: Nema prekida vatre u Gazi

Oni koji stoje iza sukoba na Bliskom istoku će iskoristiti njegove posljedice da poremete ljude širom svijeta, dodaje.

"Kad gledamo napaćene žene i djecu, doktore koji umiru, stegnu nam se pesnice i naviru nam suze. Ali, nemamo pravo da se rukovodimo emocijama. Moramo razumijeti ko zaista stoji iza sukoba", naglašava predsjednik.

Kako zaključuje, SAD ne postižu rezultate na bojnom polju, te stoga pokušavaju da posiju pometnju unutar Rusije.

Rusija pomaže Palestini u borbi protiv onih koji stoje iza tragedije

Sjedinjenim Državama nije potreban mir u Svetoj zemlji i zato diskredituju one države koje doprinose rješavanju krize. Kako ocjenjuje predsjednik Ruske Federacije, SAD treba stalni haos na Bliskom istoku.

"Čak su i UN sada na udaru jer žele da zaustave sukob u Gazi", rekao je Putin zaključujući da je stvaranje punopravne palestinske države ključ za riješavanje krize.

Bild: Kraj nadanja za porodicu Šani Luk, djevojka obezglavljena

Bild: Kraj nadanja za porodicu Šani Luk, djevojka obezglavljena

Putin je rekao da se vojnici specijalnih operacija bore protiv zla i ugnjetavanja, gdje se odlučuje o budućnosti cijelog svijeta, uključujući Palestinu.

"Možemo samo da pomognemo Palestini u borbi protiv onih koji stoje iza ove tragedije. Mi smo Rusija i borimo se protiv njih u okviru specijalne vojne operacije. Upravo sa njima. I za sebe i za one koji teže pravoj istinskoj slobodi".

Incident u Mahačkali isprovocirale zapadne obavještajne službe

Događaji u Mahačkali su isporovocirani putem društvenih mreža, ne samo sa teritorije Ukrajine, već i od strane agenata zapadnih obavještajnih službi.

"Metro u Gazi": Koja je taktika izraelske kopnene ofanzive?

Sjedinjene Države i njihovi sateliti izvlače danak u krvi iz sukoba na Bliskom istoku, poručio je predsjednik.

"Vrijedi napomenuti da američki investitori očekuju potpuni rast vrijednosti akcija kompanija koje se bave oružjem, koje već aktivno rastu", objašnjava on.

Podsjećamo, juče je na ovom aerodromu došlo do masovnih nereda bog dolaska redovnog leta iz Tel Aviva usred pogoršanja situacije na Bliskom istoku. 

Nekoliko stotina ljudi ušlo je na aerodrom nakon čega su ih istjerali pripadnici policije. Dagestanske vlasti i vjerski lideri osudili su incident, povezujući ga sa provokacijom, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera