Руски предсједник

Путин повукао ратификацију Споразума о забрани атомских тестова

  • Извор: СРНА
  • 02.11.2023. 12:05

Руски предсједник Владимир Путин потписао је данас закон којим се повлачи руска ратификација Споразума о свеобухватној забрани нуклеарних тестова, уз напомену да се Москва тиме усклађује са САД.

Москва је објавила да неће наставити нуклеарне тестове осим ако то не учини Вашингтон и да ова дератификација не мијења нуклеарни став Русије или начин на који Москва дијели информације о својим нуклеарним активностима.

Одлука је објављена на интернет страници Владе Руске Федераиције, уз напомену да одмах ступа на снагу.

Оба дома руског парламента су већ одобрила тај корак.

Вашингтон је потписао, али никада није ратификовао споразум из 1996. године, а Путин је рекао да жели да Русија, која је потписала и ратификовала пакт, заузме исти став о споразму као САД.

Путин је 5. октобра изјавио да није спреман да каже да ли Русија треба да настави нуклеарна тестирања након позива појединих руских стручњака за безбједност и посланика да се изврши тестирање нуклеарне бомбе као упозорење Западу.

Западни стручњаци страхују да би такав потез, ако се догоди, могао да покрене нову еру нуклеарних тестирања која би вршиле велике силе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.