Беслан

Путин пао на кољена пред Дрветом туге

  • Извор: АТВ
  • 21.08.2024. 10:49

Руски предсједник Владимир Путин, током посјете Беслану, положио је цвијеће на споменик убијеним таоцима у меморијалном комплексу Град анђела.

У комплексу је сахрањено 266 од 334 погинулих у терористичком нападу на школу број 1 у Беслану 2004. године.

Заједно са предсједником Русије, цвијеће су положили шеф Сјеверне Осетије Сергеј Мењаило и опуномоћени представник предсједника у Сјеверно-кавкаском федералном округу Јуриј Чајка, пренијела је агенција "РИА Новости".

Срби пјесмом 'отјерали' Албанце са црногорске плаже

Срби пјесмом 'отјерали' Албанце са црногорске плаже

Код споменика се лидер Руске Федерације укочио на неколико секунди, гледајући споменик "Дрво туге", након чега је "пао на кољена" и положио цвијеће. Клечећи, Владимир Путин се прекрстио.

Осим тога, предсједник је одао сјећање на борце специјалаца Алфа и Вyмпел који су погинули током напада на школску фискултурну салу, гдје су терористи три дана држали таоце.

Владимир Путин је посјетио и школу у којој се догодио терористички напад. Сада је ово мјесто постало меморијални комплекс, подсјећа "РИА Новости". Тамо је предсједнику испричано о херојима који су погинули спашавајући животе дјеце тих трагичних дана.

Вишковић: Марфи ћути о АТВ-у, кога санкционишете, недужне раднике?

Вишковић: Марфи ћути о АТВ-у, кога санкционишете, недужне раднике?

Раније, 20. августа, у Муравленку на Јамалу је отворен спомен обиљежје у част војника СВО-а.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.