Beslan

Putin pao na koljena pred Drvetom tuge

  • Izvor: ATV
  • 21.08.2024. 10:49

Ruski predsjednik Vladimir Putin, tokom posjete Beslanu, položio je cvijeće na spomenik ubijenim taocima u memorijalnom kompleksu Grad anđela.

U kompleksu je sahranjeno 266 od 334 poginulih u terorističkom napadu na školu broj 1 u Beslanu 2004. godine.

Zajedno sa predsjednikom Rusije, cvijeće su položili šef Sjeverne Osetije Sergej Menjailo i opunomoćeni predstavnik predsjednika u Sjeverno-kavkaskom federalnom okrugu Jurij Čajka, prenijela je agencija "RIA Novosti".

Srbi pjesmom 'otjerali' Albance sa crnogorske plaže

Srbi pjesmom 'otjerali' Albance sa crnogorske plaže

Kod spomenika se lider Ruske Federacije ukočio na nekoliko sekundi, gledajući spomenik "Drvo tuge", nakon čega je "pao na koljena" i položio cvijeće. Klečeći, Vladimir Putin se prekrstio.

Osim toga, predsjednik je odao sjećanje na borce specijalaca Alfa i Vympel koji su poginuli tokom napada na školsku fiskulturnu salu, gdje su teroristi tri dana držali taoce.

Vladimir Putin je posjetio i školu u kojoj se dogodio teroristički napad. Sada je ovo mjesto postalo memorijalni kompleks, podsjeća "RIA Novosti". Tamo je predsjedniku ispričano o herojima koji su poginuli spašavajući živote djece tih tragičnih dana.

Višković: Marfi ćuti o ATV-u, koga sankcionišete, nedužne radnike?

Višković: Marfi ćuti o ATV-u, koga sankcionišete, nedužne radnike?

Ranije, 20. avgusta, u Muravlenku na Jamalu je otvoren spomen obilježje u čast vojnika SVO-a.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.