Руски предсједник

Путин објавио кључни услов за рјешавање сукоба на Блиском истоку

  • Извор: СРНА
  • 28.11.2023. 14:23

Стварање палестинске државе у границама из 1967. године кључни је услов за рјешавање палестинско-израелског сукоба, навео је руски предсједник Владимир Путин у поруци палестинском лидеру Махмуду Абасу поводом Међународног дана солидарности са палестинским народом.

- Сада, када крвави сукоб доноси многе патње цивилима Палестине, сматрам да је од посебног значаја да се потврди досљедни став Русије у корист реализације легитимних права вашег народа да створе сопствену, суверену државу у границама из 1967. године са престоницом у Источном Јерусалиму. Управо је то кључни услов за постизање свеобухватног, дугорочног и праведног палестинско-израелског рјешења ситуације - наводи се у поруци Путина коју је прочитао замјеник шефа руске дипломатије Михаил Богданов на догађају у амбасади Палестине у Русији.

Руски лидер је истакао да је сигуран да се заједничким напорима може осигурати даљи развој "традиционално пријатељских руско-палестинских односа и међусобно корисне сарадње у различитим сферама".

Путин је додао да рад у том правцу одговара интересима обје земље и у складу је са јачањем регионалне безбједности.

- Желим вам добро здравље и успјех, а свим Палестинцима мир, просперитет и напредак у њиховој родној земљи - поручио је руски предсједник.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.