Санкт Петербург

Путин: Москви свеједно ко ће побиједити на изборима у САД

  • Извор: СРНА
  • 05.06.2024. 20:46

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је да Русију није брига ко ће побиједити на предсједничким изборима 2024. године у САД и да се неће мијешати у изборну трку.

"Све у свему, није нас брига", рекао је Путин током састанка са челницима водећих свјетских новинских агенција. Он је одговорио на питање да ли Русија преферира Џозефа Бајдена или Доналда Трампа.

Резултат избора није много битан за Русију, која ће радити са сваким прописно изабраним предсједником САД, рекао је Путин.

"Борба за Балкан се појачава"

"Ништа озбиљно се неће промијенити у односима САД и Русије као резултат тих избора", додао је руски предсједник.

Он је подвукао да се Русија није мијешала у политички процес у САД и да то неће ни чинити.

Путин је оцијенио да Америка "сагоријева саму себе" изнутра у својим унутрашњим политичким борбама.

Бајден је предвидљиви политичар старог кова

Амерички предсједник Џозеф Бајден политичар је старог кова и предвидљив је,поручио је Путин.

"Већ сам рекао да су сви скептично схватили моју изјаву о Бајдену, али су у томе видјели и неку врсту скривеног напада на предсједника Бајдена. Он је заиста политичар старог кова", рекао је Путин на састанку са представницима страних новинских агенција.

Он је додао да је са лидерима ЕУ могуће пронаћи рјешења за разна питања када би се они осјећали сигурније и имали више храбрости да заштите своје националне интересе.

Умало трагедија: Аутобус превозио ђаке, било 76 путника

Умало трагедија: Аутобус превозио ђаке, било 76 путника

"Могуће је наћи рјешења за разна питања са лидерима ЕУ ако би се они осјећали сигурније и имали више храбрости да заштите националне интересе", рекао је руски предсједник.

Америчка администрација гријеши у економској и унутрашњој политици

Америчка администрација прави једну грешку за другом у економској политици, изјавио је Путин.

"У области међународне политике, у унутрашњој политици, али и у економској политици, мислим да данашња администрација прави једну грешку за другом", рекао је Путин на састанку са представницима међународних новинских агенција.

Жеља Вашингтона да буде лидер глобалног либерализма уништава државу изнутра, додао је Путин.

Новаковић Бурсаћ за АТВ: ЦИК је неколико пута показала да је политичко тијело

Новаковић Бурсаћ за АТВ: ЦИК је неколико пута показала да је политичко тијело

"Мислим да ћете се сложити са мном да у САД никог не занима Украјина, њих занима величина САД, које се боре не за Украјину и не за украјински народ, већ за своју величину и за своје руководство", рекао је руски предсједник.

Тешко је рећи да ли ће бити промјена у политици САД према Кијеву ако Доналд Трамп дође на власт, оцијенио је Путин и додао да САД тренутно настоје да спријече успјех Русије, пошто вјерују да би то нашкодило лидерској позицији Америке. 

Пратите нас и путем Вибера