Sankt Peterburg

Putin: Moskvi svejedno ko će pobijediti na izborima u SAD

  • Izvor: SRNA
  • 05.06.2024. 20:46

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusiju nije briga ko će pobijediti na predsjedničkim izborima 2024. godine u SAD i da se neće miješati u izbornu trku.

"Sve u svemu, nije nas briga", rekao je Putin tokom sastanka sa čelnicima vodećih svjetskih novinskih agencija. On je odgovorio na pitanje da li Rusija preferira Džozefa Bajdena ili Donalda Trampa.

Rezultat izbora nije mnogo bitan za Rusiju, koja će raditi sa svakim propisno izabranim predsjednikom SAD, rekao je Putin.

"Borba za Balkan se pojačava"

"Ništa ozbiljno se neće promijeniti u odnosima SAD i Rusije kao rezultat tih izbora", dodao je ruski predsjednik.

On je podvukao da se Rusija nije miješala u politički proces u SAD i da to neće ni činiti.

Putin je ocijenio da Amerika "sagorijeva samu sebe" iznutra u svojim unutrašnjim političkim borbama.

Bajden je predvidljivi političar starog kova

Američki predsjednik Džozef Bajden političar je starog kova i predvidljiv je,poručio je Putin.

"Već sam rekao da su svi skeptično shvatili moju izjavu o Bajdenu, ali su u tome vidjeli i neku vrstu skrivenog napada na predsjednika Bajdena. On je zaista političar starog kova", rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima stranih novinskih agencija.

On je dodao da je sa liderima ЕU moguće pronaći rješenja za razna pitanja kada bi se oni osjećali sigurnije i imali više hrabrosti da zaštite svoje nacionalne interese.

Umalo tragedija: Autobus prevozio đake, bilo 76 putnika

Umalo tragedija: Autobus prevozio đake, bilo 76 putnika

"Moguće je naći rješenja za razna pitanja sa liderima ЕU ako bi se oni osjećali sigurnije i imali više hrabrosti da zaštite nacionalne interese", rekao je ruski predsjednik.

Američka administracija griješi u ekonomskoj i unutrašnjoj politici

Američka administracija pravi jednu grešku za drugom u ekonomskoj politici, izjavio je Putin.

"U oblasti međunarodne politike, u unutrašnjoj politici, ali i u ekonomskoj politici, mislim da današnja administracija pravi jednu grešku za drugom", rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima međunarodnih novinskih agencija.

Želja Vašingtona da bude lider globalnog liberalizma uništava državu iznutra, dodao je Putin.

Novaković Bursać za ATV: CIK je nekoliko puta pokazala da je političko tijelo

Novaković Bursać za ATV: CIK je nekoliko puta pokazala da je političko tijelo

"Mislim da ćete se složiti sa mnom da u SAD nikog ne zanima Ukrajina, njih zanima veličina SAD, koje se bore ne za Ukrajinu i ne za ukrajinski narod, već za svoju veličinu i za svoje rukovodstvo", rekao je ruski predsjednik.

Teško je reći da li će biti promjena u politici SAD prema Kijevu ako Donald Tramp dođe na vlast, ocijenio je Putin i dodao da SAD trenutno nastoje da spriječe uspjeh Rusije, pošto vjeruju da bi to naškodilo liderskoj poziciji Amerike. 

Pratite nas i putem Vibera