Предсједник Русије

Путин: Блинкен је наш човјек

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2024. 16:55

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је да је амерички државни секретар Ентони Блинкен заправо руски човјек.

Путин је образложио тврдње Блинкена да су његови преци побјегли из Русије, а према архивама које има Русија, он је у САД побјегао из Кијева, што говори да је то увијек била руска територија у да је Блинкен "руски човјек".

Он је истакао да је то била једна од тема разговора са америчким новинаром Карлсоном Такером када су се угасиле камере.

"Тема о којој је неколико пута говорио амерички државни секретар, господин Блинкен. О томе да су његови рођаци, његов прадједа побјегли из Русије од погрома Јевреја. У различитим земљама у Европи, САД-у, ова тема се стално отвара са циљем да се демонизује Русија, да се покаже какви 'варвари, какви ниткови и разбојници живе овдје'", објаснио је Путин

"У ствари, ако погледате оно што је рекао актуелни државни секретар, не политички, него суштина проблема постаје много јасно. У нашој архиви имамо да је прадјед господина Блинкена који је напустио Руску империју, рођен је, по мом мишљењу, негдје у Полтавској губернији,  а затим је живио и отишао из Кијева. Поставља се питање: Блинкен вјерује да је ово исконска руска територија Кијев и сусједне територије. То је прва ствар, друга, ако он говори да је његов прадјед побјегао из Русије од јеврејског погрома, онда, у овом случају, у најмању руку, хоћу да нагласим, он вјерује да тамо није било Украјине 1905. године, односно 1904. године. Наиме, 1904. године, прадједа господина Блинкена је отишао из Кијева у САД. Значи никаква Украјина тада није постојала, ако каже да је побјегао из Русије. Судећи по свему, господин Блинкен је наш човјек", рекао је Путин.

Пратите нас и путем Вибера