Predsjednik Rusije

Putin: Blinken je naš čovjek

  • Izvor: ATV
  • 15.02.2024. 16:55

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je američki državni sekretar Еntoni Blinken zapravo ruski čovjek.

Putin je obrazložio tvrdnje Blinkena da su njegovi preci pobjegli iz Rusije, a prema arhivama koje ima Rusija, on je u SAD pobjegao iz Kijeva, što govori da je to uvijek bila ruska teritorija u da je Blinken "ruski čovjek".

On je istakao da je to bila jedna od tema razgovora sa američkim novinarom Karlsonom Takerom kada su se ugasile kamere.

"Tema o kojoj je nekoliko puta govorio američki državni sekretar, gospodin Blinken. O tome da su njegovi rođaci, njegov pradjeda pobjegli iz Rusije od pogroma Jevreja. U različitim zemljama u Еvropi, SAD-u, ova tema se stalno otvara sa ciljem da se demonizuje Rusija, da se pokaže kakvi 'varvari, kakvi nitkovi i razbojnici žive ovdje'", objasnio je Putin

"U stvari, ako pogledate ono što je rekao aktuelni državni sekretar, ne politički, nego suština problema postaje mnogo jasno. U našoj arhivi imamo da je pradjed gospodina Blinkena koji je napustio Rusku imperiju, rođen je, po mom mišljenju, negdje u Poltavskoj guberniji,  a zatim je živio i otišao iz Kijeva. Postavlja se pitanje: Blinken vjeruje da je ovo iskonska ruska teritorija Kijev i susjedne teritorije. To je prva stvar, druga, ako on govori da je njegov pradjed pobjegao iz Rusije od jevrejskog pogroma, onda, u ovom slučaju, u najmanju ruku, hoću da naglasim, on vjeruje da tamo nije bilo Ukrajine 1905. godine, odnosno 1904. godine. Naime, 1904. godine, pradjeda gospodina Blinkena je otišao iz Kijeva u SAD. Znači nikakva Ukrajina tada nije postojala, ako kaže da je pobjegao iz Rusije. Sudeći po svemu, gospodin Blinken je naš čovjek", rekao je Putin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program