Иран

Преврнуо се аутобус, најмање 28 мртвих

  • Извор: Агенције
  • 21.08.2024. 08:12

Аутобус који је превозио пакистанске ходочаснике преврнуо се у Ирану, при чему је погинуло 28 путника, јављају ирански државни медији. Међу погинулима је 11 жена и 17 мушкараца.

Несрећа се догодила у уторак навече у средишњој иранској покрајини Јазд, а узрок је био неисправан кочиони систем, пренио је "Ројтерс" позивајући се на прелиминарну полицијску истрагу.

Још 23 путника су повријеђена, од којих је седам у критичном стању, изјавио је покрајински шеф за управљање кризним ситуацијама за државну телевизију.

Објављени снимци: Кијев покренуо до сада највећи напад дроновима на Москву

Објављени снимци: Кијев покренуо до сада највећи напад дроновима на Москву

Ходочасници су били на путу за Ирак, на комеморацију шиитском свецу који је преминуо у 7. вијеку, према наводима новинске агенције "АП".

Око два милиона шиитских муслиманских ходочасника тренутно учествује у годишњем ходочашћу које се протеже на око 80 километара (50 миља) од Најафа до Карбале у Ираку.

Иран је познат по лошој саобраћајној сигурности, с око 20.000 смртних случајева годишње због несрећа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.