Русија

Објављени снимци: Кијев покренуо до сада највећи напад дроновима на Москву

  • Извор: Индекс
  • 21.08.2024. 07:32

Украјина је покренула један од највећих напада беспилотним летјелицама на Москву, а руске јединице противваздушне обране уништиле су најмање десет дронова, рекао је јутрос градоначелник Подолска, града смјештеног 38 километара јужно од руске пријестонице.

"Систем противваздушне обране настављају одбијати нападе непријатељских летјелица. Неке од њих уништене су изнад Подолска. Ово је један од највећих покушаја напада на Москву беспилотним летјелицама. И даље пратимо ситуацију" написао је градоначелник Сергеј Собјанин на Телеграму.

Друштвеним мрежама шире се снимци напада.

Према првим информацијама, нема повријеђених особа нити забиљежене штете, додао је Собјанин.

Украјина је у посљедњих пар мјесеци више пута послала једну или двије беспилотне летјелице према Москви, сваки пут без значајних штета.

Међутим, изгледа да је овај посљедњи напад већи од оног из маја прошле године, када је најмање осам беспилотних летјелица уништено изнад главног града, на шта је руски предсједник Владимир Путин рекао да Кијев покушава испровоцирати и уплашити Русију.

Поменути напад на Москву дио је обухватнијег напада беспилотним летјелицама из Украјине, напоменули су руски званичници, с обзиром да је систем противваздушне е обране зауставио 18 летјелица изнад регије Брјанск на југозападу Русије и још неколико њих изнад других регија. Но, ни тамо нису забиљежене штете. 

Ројтерс није могао одмах провјерити ове извјештаје, а Украјина их засад није коментарисала, пише "Индекс".

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.