За председничког кандидата

Преокрет: Барак и Мишел Обама ипак подржали Камалу Харис

  • 26.07.2024. 11:31

Послије вишедневног оклијевања, Барак и Мишел Обама подржали су Камалу Харис за предсједничког кандидата демократа, пише "Вашингтон пост", истичући да су Обаме посљедњи кључни лидери у Демократској странци који су стали иза Харисове након што се амерички предсједник Џозеф Бајден повукао из изборне трке.

На видео снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како брачни пар Обама зове Харис да је обавијести о њиховој подршци.

"Звали смо да кажемо да Мишел и ја не можемо бити поноснији што ћемо вас подржати и учинити све што можемо да прођете кроз ове изборе и уђете у Овалну канцеларију", каже бивши предсједник Харисовој.

Мишел Обама додаје: "Не могу да обавим овај телефонски позив, а да не кажем својој дјевојци Камали: поносна сам на тебе, ово ће бити историјско".



У одвојеном саопштењу, Обаме су се обавезале да ће учинити све што могу да Харис буде изабрана и позвали своје присталице да им се придруже у тим напорима.

У саопштењу се тврди и да Камала има више од обичне радне биографије, да има визију, карактер и снагу коју захтјева овај кључни тренутак, како су навели.

"Нема сумње да Камала Харис има управо оно што је потребно да победи на овим изборима и учини нешто за амерички народ. У вријеме када улози никада нису били већи, она нам свима даје разлога да се надамо", истиче се у саопштењу.

Многи републиканци примјетили су да Обама није поменуо нити подржао Харисову у својој првој изјави реагујући на Бајденов нагли излазак из изборне трке прошле недјеље.

''Њу Јорк Пост'': Обама још није подржао Камалу Харис

''Њу Јорк Пост'': Обама још није подржао Камалу Харис

"Пловићемо неистраженим водама у данима који су пред нама. Али имам изузетно повјерење да ће лидери наше странке бити у стању да створе процес из којег ће се појавити изванредан кандидат", рекао је он тада.

У четвртак, изборни тим Доналда Трампа је указала на недостатак Обамине подршке Харисовој, а Стивен Чеунг, портпарол кампање, рекао је да Трамп неће пристати на дебату са потпредсједницом САД док она званично не буде демократски кандидат, сугеришући да Обама и друге највише демократе разматрају да подрже другог кандидата.

"Многи у Демократској странци – наиме Барак Хусеин Обама – имају снажан осјећај да је Камала Харис марксистичка преварантка која не може да побиједи предсједника Трампа, и да се још увијек залажу за неког 'бољег'", рекао је Чеунг у саопштењу од четвртка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.