Za predsedničkog kandidata

Preokret: Barak i Mišel Obama ipak podržali Kamalu Haris

  • 26.07.2024. 11:31

Poslije višednevnog oklijevanja, Barak i Mišel Obama podržali su Kamalu Haris za predsjedničkog kandidata demokrata, piše "Vašington post", ističući da su Obame posljednji ključni lideri u Demokratskoj stranci koji su stali iza Harisove nakon što se američki predsjednik Džozef Bajden povukao iz izborne trke.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako bračni par Obama zove Haris da je obavijesti o njihovoj podršci.

"Zvali smo da kažemo da Mišel i ja ne možemo biti ponosniji što ćemo vas podržati i učiniti sve što možemo da prođete kroz ove izbore i uđete u Ovalnu kancelariju", kaže bivši predsjednik Harisovoj.

Mišel Obama dodaje: "Ne mogu da obavim ovaj telefonski poziv, a da ne kažem svojoj djevojci Kamali: ponosna sam na tebe, ovo će biti istorijsko".



U odvojenom saopštenju, Obame su se obavezale da će učiniti sve što mogu da Haris bude izabrana i pozvali svoje pristalice da im se pridruže u tim naporima.

U saopštenju se tvrdi i da Kamala ima više od obične radne biografije, da ima viziju, karakter i snagu koju zahtjeva ovaj ključni trenutak, kako su naveli.

"Nema sumnje da Kamala Haris ima upravo ono što je potrebno da pobedi na ovim izborima i učini nešto za američki narod. U vrijeme kada ulozi nikada nisu bili veći, ona nam svima daje razloga da se nadamo", ističe se u saopštenju.

Mnogi republikanci primjetili su da Obama nije pomenuo niti podržao Harisovu u svojoj prvoj izjavi reagujući na Bajdenov nagli izlazak iz izborne trke prošle nedjelje.

''Nju Jork Post'': Obama još nije podržao Kamalu Haris

''Nju Jork Post'': Obama još nije podržao Kamalu Haris

"Plovićemo neistraženim vodama u danima koji su pred nama. Ali imam izuzetno povjerenje da će lideri naše stranke biti u stanju da stvore proces iz kojeg će se pojaviti izvanredan kandidat", rekao je on tada.

U četvrtak, izborni tim Donalda Trampa je ukazala na nedostatak Obamine podrške Harisovoj, a Stiven Čeung, portparol kampanje, rekao je da Tramp neće pristati na debatu sa potpredsjednicom SAD dok ona zvanično ne bude demokratski kandidat, sugerišući da Obama i druge najviše demokrate razmatraju da podrže drugog kandidata.

"Mnogi u Demokratskoj stranci – naime Barak Husein Obama – imaju snažan osjećaj da je Kamala Haris marksistička prevarantka koja ne može da pobijedi predsjednika Trampa, i da se još uvijek zalažu za nekog 'boljeg'", rekao je Čeung u saopštenju od četvrtka.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.