Невјероватна прича

Преминула од синдрома "сломљеног срца" јер се плашила како ће живјети након мужеве смрти

  • Извор: Она
  • 12.06.2024. 18:00

Шерон је толико била уплашена како ће да настави живот без свог, у том тренутку, смртно болесног мужа да је преминула од "сломљеног срца" три дана прије него што је Вејн умро од рака.

У октобру 2023. Вејн, који је претходно био подвргнут радиотерапији због рака у препонама, открио је да се злоћудна болест проширила на плућа, због чега је било неопходно да се хитно оперише.  Доктори, нажалост, нису могли да га уклоне, а колико у фебруару овом 57-годишњаку је речено да има и сарком - ријетку врсту тумора који се развија у костима и везивном ткиву.

Само што је требало да почне хемотерапију, већ му се у марту стање драстично погоршало и он је хитно пребачен у болницу. Ову вијест његова жена Шерон (54) је примила толико лоше да је одбијала да напусти своју постељу шест дана, а како је испричала њена кћерка Ели Стујарт, ужасно се мучила и да једе и спава јер се неизмјерно уплашила како ће да живи у свијету без свог мужа.

Како прича Ели (29), веза између Шерона и Вејна је била једна од заснована на међусобном обожавању, испуњена са пуно смијеха, у којој је пар био несебично окренут једно другом.

Само три дана прије него што је Вејн умро, Ели је примила телефонски позив да хитно дође у болницу, гдје јој је речено да је Шерон доживјела срчани удар изазван синдромом сломљеног срца - такође познатим као стресна кардиомиопатија или такоцубо синдром. Ријетко стање се јавља онда када особа доживи изненадни озбиљан стрес који може брзо да ослаби срчани мишић и да буде опасан по живот.

Шерон је стављена у медицински изазвану кому, али је нажалост преминула 4. априла. Вејн је умро три дана касније, 7. априла.

- Мојој мами је било заиста тешко. Била је стварно под стресом и забринута због свега. Трудила сам се да будем уз њу колико сам могла јер нисам жељела да буде сама. Када је Вејн хитно пребачен у болницу, речено нам је да неће стићи на хемотерапију. Сутрадан су нас позвали из болнице и рекли: „Мислимо да ће данас умријети“ - испричала је Ели из Стратфорда у Великој Британији.

Вејн се извукао, али емоционални данак чекања постао је превелики за Шерон.

- Терет и бол сломљеног срца је био огроман за моју маму. С њим је била нон-стоп у болничкој соби, само два пута је отишла кући да се пресвуче. Није јела, није спавала, а ја сам покушавала да је извучем из собе и да је натјерам да једе, удахне свеж ваздух... Али она је само плакала и говорила да не жели да буде сама - присећа се Ели.

На Ускршњу недјељу, Шерон је назвала своју кћерку да јој каже да се мучи да дише. Брзо је превезена у болницу.

- Сестре су ми рекле да је моја мама имала срчани удар. Док сам стигла већ су је ставили у кому. И онда је умрла. Доктор је рекао да је то облик синдрома сломљеног срца - испричала је Ели која своју маму описује као невјероватно вољену и брижну жену, а очуха као дивно забавног човјека који је увијек знао како да насмије друге људе: - Били су сродне душе, једно другом би завршавали реченице, имали су заиста близак однос. Моја мама је била његоватељица, тако да је по природи била заиста брижна и пуна љубави. А мој очух је био заиста забаван и имао је одличан смисао за хумор. До посљедњег дана када сам га видјела, засмијавао је мене и моју маму.

Како истиче, касније је схватила да доста старијих људи умире од синдрома сломљеног срца, али да је прилично ријетко код људи који су у годинама њене маме.

- Нисам била изненађена када су ми рекли да се то догодило јер сам знала колико се моја мама плашила да ће бити усамљена - закључила је Ели.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм