Кир Стармер

Премијер Велике Британије отказао годишњи одмор

  • Извор: СРНА
  • 11.08.2024. 09:51

Британски премијер Кир Стармер отказао је своје љетовање због нереда у држави, јавља "Скај њуз".

Стармер је раније позвао снаге реда да остану на опрезу и спремне овог викенда у случају нових немира.

Позивајући се на Савјет шефова националне полиције, "Скај њуз" наводи да је 779 људи приведено у Великој Британији од почетка масовних протеста, од којих је 349 оптужено.

Крајем јула избили су масовни протести у многим градовима у Великој Британији након што је 17-годишњи тинејџер напао дјецу ножем у граду Саутпорту. Младић, рођен у Велсу, чији су родитељи мигранти из Руанде, убио је три дјевојчице, док је више других лица повријеђено.

Више од 150 демонстраната ухапшено у нередима у Великој Британији

Више од 150 демонстраната ухапшено у нередима у Великој Британији

Протести су прерасли у сукобе са полицијом и нереде након гласина да је нападач избјеглица. Стотине људи су приведене, десетине полицајаца су повријеђене током нереда које су организовале присталице екстремно десничарских група.

Бројни британски медији објавили су да је Русија наводно умијешана у подстицање протеста. Руска амбасада у Лондону одбацила је оптужбе.

У околностима немира британске власти су три пута сазивале комисију Владе за ванредне ситуације (КОБРА). Стармер је обећао да ће појачати присуство полиције на улицама британских градова, убрзати кривичне поступке и процесуирати одговорне за изазивање нереда преко друштвених мрежа.

Из Министарства правде саопштено је да је ослобођено додатних 500 затворских мјеста и да је 6.000 полицајаца из специјализованих полицијских управа распоређено да се боре против насиља.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести