Након седам дана

Прекинута потрага за несталим д‌јечаком (6) у Њемачкој

  • Извор: 24сата.хр
  • 29.04.2024. 21:14

Седам дана траје опсежна потрага за д‌јечаком Арианом (6) у њемачком Бремервердеу. У нед‌јељу је за њим трагало око 1.200 људи, али безуспјешно.

Од данас се потрага прекида, поручио је главни истражилац Марк Мулер, преноси Билд. Од сада ће несталог д‌јечака тражити само по потреби и ако се појаве нови трагови.

"Ово је посебан случај који остане с вама чак и када се вратите кући с посла", рекао је Мулер. Тачан радни план потраге није објављен.

Подсјећамо, д‌јечак с аутизмом напустио је породични дом прошлог понед‌јељка и од тада му се губи сваки траг. Према наводима полиције, Ариан је невербалан и не може реаговати ако чује да га неко дозива.

"Због мукотрпног претраживања непроходног терена велики дио снага сада ће се одморити", рекла је синоћ полицијска портпаролка, преноси 24сата.хр.

У нед‌јељу су оформили координисани људски ланац дуг 1.500 метара са око 800 људи који су, како је рекла полиција, системски претраживали сваки кутак. Из града Краненбурга хитне службе су ујутро кренуле према југу до Елма.

Портпарол полиције рекао је у суботу да нема доказа о кривичном д‌јелу. Искључио је и могући напад вука. Савјетник за вукове из округа Ротенбург такође сматра да је то мало вјероватно. Волфганг Албрехт је рекао да опасност постоји само у посебним случајевима, на примјер када се вук осјети нападнутим.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: