Европски суд за људска права

Потврђене санкције Роману Абрамовичу

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2023. 10:54

Европски суд за људска права потврдио је санкције руском милијардеру Роману Абрамовичу, које су му уведене након почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

"Општи суд одбацује тужбу господина Абрамовича, чиме је потврдио рестриктивне мјере предузете против њега", наводи се у пресуди највишег суда ЕУ.

Након што је предсједник Владимир Путин наредио руским трупама да уђу у Украјину у фебруару 2022. године, ЕУ је санкционисала руске званичнике и низ руских бизнисмена, попут Абрамовича, а истовремено је замрзнула стотине милијарди долара руске имовине.

Руски милијардер покренуо је правни спор против санкција које су му уведене.

Абрамович, који има и израелско држављанство и бивши је власник енглеског фудбалског клуба "Челси", постао је један од најмоћнијих свјетских бизнисмена након распада Совјетског Савеза 1991. године. "Форбс" процјењује његово богатство на 9,2 милијарде долара.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм